FOLIE EXTERIOR

Aceste folii mai sunt denumite si folii „4- SEASONS” deoarece sunt eficiente atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara. Acestea reduc pierderile de caldura pe timp de iarna cu pana la 30 %,  iar vara reduc pana la 79 % din radiatia solara. Aceste folii au emisivitatea redusa la 0.33 fata de 0.85 cat are geamul float normal si  in plus ofera protectie la decolorare a interiorului pentru ca resping 99 % din UV.

Acestea sunt realizate din materii prime de inalta calitate, ofera claritate optica excelenta, nu se decoloreaza, sunt foarte rezistente la zgarieturi si au garantie comerciala de 15 ani.

Tehnologie de fabricare

Foliile de protectie solara sunt realizate prin depunerea unor metale, aliaje de metal sau oxizi (ceramice) pe un substrat poliesteric folosind unul din cele doua procese numite „metalizare prin evaporare” si „pulverizare catodica” (sau sputterizare).

Metalizarea prin evaporare este o metoda este mai veche si ofera rezultate bune la costuri scazute de productie. In general la acest tip de metalizare este folosit aluminiul si pot fi depuse mai multe straturi pentru diferite opacitati si performante solare.

Pulverizarea catodica se realizeaza cu ajutorul unor magnetroane ce realizeaza depunerile de metal sau ceramica la nivel atomic, fapt ce conduce la performante solare superioare celor metalizate prin evaporare si nu in ultimul rand la o durabilitate mult mai mare. La realizarea acestor folii sunt folosite diferite tipuri de aliaje (unele chiar contin metale rare) si a mai multor tipuri de oxizi (cum ar fi IndiumTinOxide, Titanium Nitrite, etc). Oxizii (ceramicele) sunt folosite pentru ultimele generatii de folii, folii ce se mai numesc si „Spectrally Selective” deoarece acestea functioneaza ca un filtru solar, ce permit radiatiei luminoase sa treaca in procent de 60-75% in timp ce radiatiile infra-rosii si ultra-violete sa fie blocate pana la 99%. Foliile ceramice (sau spectrally selective) sunt extrem de rezistente in timp, no oxideaza si au reflexivitate scazuta.

.